OVER ONS

Wij zijn Karin en Marcel en sinds 2009 wonen we een deel van het jaar in het middeleeuwse dorpje Ostra in Le Marche.

Toen we jaren geleden voor het eerst Le Marche inreden, wisten we niet wat we zagen: een prachtig heuvellandschap. We raken er nog steeds niet op uitgekeken.

De gastvrije bevolking bracht ons al snel in contact met streekgerechten en lokale wijnen. Dat gebeurde in restaurants, bij oogstfeesten en fiera’s (braderieën) of bij een aperitivo op zonnige terrasjes.

Op fiera’s kwamen we in gesprek met producenten van regionale producten en regelmatig werden we uitgenodigd om bij hun bedrijf te komen kijken en proeven. Ook via onze buurman Alessio, die door zijn werk Le Marche goed kent, komen we met hen in contact.  Dat heeft tot waardevolle ontmoetingen geleid met mensen die de passie voor hun product uitstralen en die je ontvangen als familie. Opvallend is dat zij uitgebreid de tijd voor je nemen en dat ze het geweldig vinden als je interesse toont voor wat zij maken. Door al deze ontmoetingen hebben de producten voor ons ‘een verhaal’ gekregen en hebben we een kijkje in de traditie van deze vaak kleine (familie)bedrijven mogen nemen.

Voor ons is het leven in Le Marche inmiddels ‘un bel sogno che finisce mai’ (een mooie droom die nooit eindigt).
Samen met Alessio kwamen we op het idee om Le Marche meer te gaan promoten, omdat deze regio nog niet zo heel bekend is in Nederland. Over Le Marche is al informatie te vinden. Wij beschrijven het vanuit onze ervaringen en gaan daarbij vooral uit van Ostra en omgeving. We vertellen over dorpen en stadjes, over evenementen, over streekgerechten en streekproducten. Hierover kun je lezen bij de algemene informatie en in onze blog.
Wil je Le Marche ook proeven? We hebben een aantal excellente ambachtelijke producten voor je uitgezocht om je de mogelijkheid te geven om er kennis mee te maken.

Ciao,

Karin en Marcel