Terra Grata

Terra Grata is een jong bedrijf van Massimo Maffeo. Het ligt in de heuvels tussen Serra dé Conti en Montercarotto.

In 2000 is Massimo Maffeo in samenwerking met de Universiteit van Ancona een nieuw project gestart met als doel klein fruit op traditionele wijze te verbouwen en daardoor de natuurlijke smaak, geur en kracht van het fruit te behouden.
Op de boerderij van Terra Grata worden van dit fruit heerlijke vruchtenjams gemaakt. Zij werken volgens traditionele methodes en recepten, zonder gebruik te maken van chemische toevoegingen.

Het fruit wordt direct na de pluk op een laag vuurtje gekookt zodat de kwaliteit, de geur en de zomerse smaak behouden blijven. Om de smaak en geur van het verse fruit te behouden gebruiken zij weinig suiker.
De jams van Terra Grata bevatten minstens 70% fruit. Daarom zijn de jams zo geurig, smaakvol en heerlijk.
Zij maken jams in traditionele smaken, zoals braam, framboos, perzik en pruim.

Jams met gemengd fruit zijn er in de smaken, onder andere framboos en vijg, braam en perzik, vijg en peer.
De regio Le Marche is wereldwijd bekend om zijn Verdicchio wijn. Van de heerlijke, zoete en zure Verdicchio druif, die in de omgeving van de Castelli di Jesi groeit, heeft Terra Grata een unieke jam gemaakt.

Voor het binden van de jams gebruikt Terra Grata het natuurlijke ingrediënt agar agar.
Dit is oorspronkelijk een Aziatisch product en wordt gewonnen uit rode zeewier. Het is smaakloos en een uitstekend bindmiddel. Het wordt vooral gebruikt in de vegetarische keuken.

Leuk om te weten is dat de etiketten op de potten met de hand getekend zijn.