☆☆
Ingrediënten voor 4 personen:
320 g korte pasta bijv. penne, fusilli, caserecce
6 artisjokken
350 g tuinbonen
1 citroen, uitgeperst
2 lente-uitjes
1 teentje knoflook
1 sinaasappel, uitgeperst
extra vergine olijfolie
zout
peper
Meng in een schaaltje water met het sap van de citroen.
Maak de artisjokken schoon, verwijder de punten, de buitenste harde bladeren en de steel. Snij daarna het hart in de lengte doormidden en dompel ze onder in het citroenwater zodat het niet bruin wordt.
Dop de tuinbonen, spoel ze onder stromend water af en kook ze 20 minuten in ruim water. Giet ze af en verwijder de vliesjes.
Snij de lente-uitjes in dunne plakjes. Plet de knoflook en fruit deze samen met de lente-uitjes in een pan met olijfolie. Voeg de goed uitgelekte artisjokken en tuinbonen toe. Laat dit 5 minuten op hoog vuur koken. Besprenkel het met het sap van de sinaasappel en laat het verdampen.
Voeg peper en zout toe, dek de pan af en laat het op matig vuur nog eens 5 minuten koken.
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar, giet het af en doe het snel over in de pan met het groentemengsel. Voeg een paar eetlepels kookwater, een beetje olijfolie en versgemalen peper toe. Serveer direct.
In onze winkel: