Fettuccine met garnalensaus

Ingrediënten voor 4 personen:
320 g fettuccine
400 g garnalen
250 ml keukenroom
6 uitjes
bosje peterselie
40 g boter
1 teentje knoflook
extra vergine olijfolie
zout
peper

Kook de fettuccine in ruim kokend water met zout beetgaar, giet het af en doe ze over in een schaal.
Maak de garnalen schoon.
Verwarm de boter en olijfolie in een koekenpan, voeg de fijngesneden uitjes en knoflook toe en fruit deze 1 minuut op gematigd vuur.
Voeg de garnalen toe en laat het een paar minuten koken tot de kleur niet meer verandert. Haal ze uit de pan.
Voeg de room toe en laat het koken tot de saus dik begint te worden.
Doe de garnalen terug in de pan, voeg zout en peper toe en laat het nog een minuut doorkoken.
Giet de saus over de fettuccine, strooi de fijngesneden peterselie erover, meng alles goed door en serveer direct.

 

In onze winkel:

Fettuccine

Olijfolie