Fusilli met saus van stokvis

☆☆

Ingrediënten voor 4 personen:
320 g fusilli
200 g stokvis, geweekt
200 g tomaten
2 teentjes knoflook
1 ui
1 stengel bleekselderij
bosje peterselie
Spaanse peper
extra vergine olijfolie
zout

Snij de bleekselderij en ui fijn. Fruit dit in olie in een braadpan gedurende 10 minuten. Voeg de kleingesneden tomaat en een soeplepel water toe. Voeg zout toe en laat de saus een half uur koken.
Snij de stokvis in stukken. Doe deze samen met de knoflook, de peper en de olie in een steelpan. Laat dit met de deksel op de pan op matig vuur 20 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Verwijder het vel en de graat van de stokvis, en doe de vis samen met de de kookfond terug in de steelpan. Voeg, als het fond begint te pruttelen, een volle eetlepel fijngesneden peterselie, de tomatensaus en drie soeplepels water toe. Laat het nog 10 minuten koken.
Kook intussen de fusilli al dente in ruim kokend water met zout. Giet de pasta af en schep de vissaus erover.

 

In onze winkel:

Fusilli

Olijfolie