Penne met spek, prei en saffraan

Ingrediënten voor 4 personen:
320 g penne rigate
130 g spek in dikke plakken
50 g prei in ringen
peterselie
extra vergine olijfolie
zout
peper
1 zakje saffraan
200 g room
boter
geraspte Parmezaanse kaas

Snij de spek in reepjes.
Snij de prei in ringen.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de prei toe en bak deze tot hij begint te kleuren.
Voeg de spek toe.
Kook de penne in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet het af en roer de prei en spek erdoor.
Laat de pasta afkoelen.
Los de saffraan op in de room en giet dit over de pasta. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Doe de pasta in een ingevette ovenschaal. Verdeel de Parmezaanse kaas en klontjes boter erover heen.
Gratineer de pasta in de oven gedurende 15 minuten op 180º.
Verdeel de fijngesneden peterselie erover en serveer direct.

 

In onze winkel:

Penne

Penne integrale

Olijfolie