Spaghetti met amatricianasaus op Marchegiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen:
320 g spaghetti
250 g wangspek, in plakjes
600 g tomaten
1 ui, dun gesneden
1 pepertje, in stukjes gehakt
1 bosje peterselie
extra vergine olijfolie
zout
peper

Snij de wangspek in plakjes, laat dit in een braadpan in de olie bakken. Voeg de ui en het pepertje toe als het vet gesmolten is.
Was de tomaten en snij deze in stukjes. Voeg ze aan de spek toe. Voeg peper en zout toe en meng alles goed. Laat het 40 minuten bakken.
Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar, giet het af en meng het door de saus. Laat het op hoog vuur een paar minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur. Strooi de fijngesneden peterselie erover en serveer direct.

 

In onze winkel:

Spaghetti

Olijfolie