Biefstuk met ham en champignons

☆☆

Ingrediënten voor 4 personen:
500 g ossenhaas in plakjes
50 g rauwe ham
20 g gedroogde champignons
1 citroen, uitgeperst
1 el groentebouillon
peterselie
extra vergine olijfolie
blokjes brood
zout
peper

Sla de plakken vlees voorzichtig met een vleeshamer plat.
Snij de ham klein. Week de champignons in lauw water.
Doe de gesneden ham en de goed uitgeknepen champignons in een met olie ingewreven pan, bestrooi dit met fijngesneden peterselie en leg het vlees er in één laag overheen. Strooi er peper en zout over en laat het 15 minuten bakken. Keer het vlees en laat het verder bakken.
Rooster intussen de broodblokjes in de oven.
Besprenkel het vlees met de citroensap en de bouillon en laat de vloeistof verdampen.
Leg het vlees op een dienschaal, giet het kookvocht erover heen en serveer het samen met de croutons.

 

In onze winkel:

Olijfolie