Gebraden kalfsvlees alla Montefeltra

☆☆

Ingrediënten voor 4 personen:                                       Benodigdheden:
1,5 kg kalfsvlees                                                                        keukentouw
6 plakken rauwe ham
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 ui
80 g boter
1 l bouillon
2 el bloem
extra vergine olijfolie
zout
peper

Wikkel het kalfsvlees in de plakken ham en knoop er keukentouw omheen.
Snij de ui, bleekselderij en wortel in stukjes.
Laat in een braadpan de boter in de olijfolie smelten, fruit de ui, bleekselderij en wortel.
Voeg na enkele minuten het vlees toe. Voeg zout en peper toe en laat het gelijkmatig bruin worden.
Voeg de bouillon toe en laat het 2 uur koken.
Zeef het vleesfond, roer de bloem erdoorheen en roer dit tot een saus.
Snijd het vlees in plakken, leg deze op een serveerschaal, giet de saus erover en dien het op.

 

In onze winkel:

Olijfolie