☆☆
Ingrediënten voor 4 personen:
320 g fettuccine
800 g mosselen
300 g funghi porcini (eekhoorntjesbrood), vers
1 courgette
1 teentje knoflook
1 ui
bosje peterselie
extra vergine olijfolie
zout
Maak de schelpen van de mosselen goed schoon en verwijder de baarden.
Verwarm 100 ml olijfolie in een koekenpan, fruit de geplette knoflook en verwijder deze.
Voeg de mosselen toe. Haal ze uit de pan als ze opengaan. Gooi de mosselen die niet opengaan weg.
Maak de funghi schoon, snij de uiteinde van de steeltjes af en wrijf de funghi met een vochtig doekje schoon. Snij ze daarna in stukjes.
Snij de courgette in plakjes, snij de ui in dunne ringen.
Laat de funghi, ui en courgette gedurende 5 minuten in een pan met olijfolie kleuren.
Voeg aan het einde het zout toe en bestrooi het met fijngesneden peterselie.
Kook de fettuccine in ruim kokend water met zout beetgaar, giet het af en doe ze over in een schaal, voeg de mosselen en de saus toe. Roer door en serveer direct.
In onze winkel: