☆☆
Ingrediënten voor 4 personen:
320 g buispasta (bijv. penne, ziti)
150 g wangspek
250 g ricotta (di Amandola)
1 ui
2 eieren
80 g provola (kaas) geraspt
½ glas witte wijn
boter
extravergine olijfolie
zout
peper
Snipper de ui heel fijn en fruit deze lichtjes in een pan met de olijfolie zonder het bruin te laten worden. Blus af met de wijn.
Voeg de in reepjes gesneden wangspek toe en bak deze gedurende 10 minuten op hoog vuur.
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet het af en doe het in een ruime schaal.
Voeg dan de saus met wangsprek, de ricotta, de geklopte eieren en 40 g geraspte provola toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
Doe alles in een ingevette bakvorm, strijk de bovenkant met een lepel glad.
Strooi de rest van de provola erover, besprenkel het met wat olijfolie.
Zet de vorm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220º tot het een bruin korstje heeft.
Serveer het ovengerecht direct.
In onze winkel: