Posted on

MarcheCraft: Ontdek en beleef de authentieke oude ambachten!

In Le Marche worden veel initiatieven ondernomen om het jou als toerist zo aangenaam mogelijk te maken. Kortgeleden hebben wij Federico Brocani ontmoet. Hij vertelde ons over zijn aanbod of beter gezegd ‘experiences’ die hij organiseert voor mensen die tijdens hun vakantie iets creatiefs willen doen op het gebied van oude ambachten. In het volgende artikel legt hij uit wat MarcheCraft is.

door Federico Brocani

MarcheCraft is ontstaan in de regio Le Marche met als doel om oude ambachten die dreigen te verdwijnen onder de aandacht te brengen. Deze ambachten zijn van grote waarde voor het behoud van de traditie in het gebied. De ambachtslieden zijn hierin de hoofdrolspelers.
De wens om hiervoor een op toerisme gerichte website te maken is ontstaan uit de behoefte om deze ambachtslieden beter onder de aandacht te brengen.

We hebben hiervoor activiteiten op het gebied van verschillende oude ambachten samengesteld, waarin je zelf kunt ervaren en beleven wat er aan vakmanschap in het hart van de regio Le Marche aanwezig is.

In tegenstelling tot andere bedrijfssectoren gaat het hier om een groep vaak ondergewaardeerde kleine bedrijfjes die nog niet georganiseerd zijn. MarcheCraft wil samenwerken met deze kleine bedrijven en wil gemeenschappelijke synergie vinden om te komen tot een beter ontwikkeld en goed gedefinieerd toeristisch aanbod voor ieder seizoen.

MarcheCraft is daarmee een marktplaats voor een nieuw toeristisch aanbod waarin de toegevoegde waarde is dat je als toerist een ‘directe belevenis’ meemaakt. Hiervoor worden de ambachtslieden en professionals uit de toeristenindustrie, maar ook mensen uit de plaatselijke bevolking ingezet. Op deze wijze geeft het platform waarde aan de historie en de ambachten in de regio waarbij je er als toerist van verzekerd bent dat je de authenticiteit en de hoge kwaliteit van de regio beleeft.

De ambachtslieden wijden je als toerist volledig in in de geheimen van hun werk door je zelf iets te laten maken. Dit betekent dat je naast een onvergetelijke ervaring ook nog je eigen  handgemaakte ‘schat’ mee kunt nemen als souvenir!

Voor meer informatie over MarcheCraft kun je terecht op hun site: Marchecraft

Voor vragen of meer informatie over dit aanbod kun je ook terecht bij info@promarche.nl. Wij leggen het dan voor aan Federico.