Posted on

Ho un regalo!

We vonden het leuk om de winkeliers, bij wie we vaak komen, en natuurlijk ook onze buren met één van onze Nederlandse streekproducten te verrassen. Dus kochten we de niet te versmaden stroopwafels bij Teus Vink in Waddinxveen. Het eerste pakje was natuurlijk voor onze buren Alessia en Alessio. Ze waren blij verrast. Ze vertelden vervolgens over een nieuwe wijn die ze hadden ontdekt. En voor we het wisten, stonden we met een fles wijn in onze hand. “Hier, neem maar mee, dan kun je hem ook proeven”.

Een andere buurvrouw kwamen we tegen op de trap met een tas boodschappen. Ze bleek op een braderie te zijn geweest. Ook haar gaven we de stroopwafels. En weer gingen we niet met lege handen verder. Ze dook in haar tas en gaf een zakje koekjes die wij beslist moesten proberen. Het waren koekjes die alleen rond carnaval gegeten worden.

De kapper was helemaal verbouwereerd en vroeg wat hij ervoor moest betalen, ondanks dat we hadden gezegd dat het een cadeautje was. De klant die hij aan het knippen was, zei: “Ja, zo zijn die Hollanders”.
De reactie van het echtpaar Abbruciati van de schoenenwinkel kwam bij een later bezoek: “De biscotti waren heerlijk. Mijn schoonmoeder heeft ervan gesmuld.”

Ook wijnboeren ontvingen de stroopwafels met groot enthousiasme en lieten ons niet weggaan zonder een fles visciola, wijn of spumante. Iedere keer weer voelden we ons daar ongemakkelijk bij.
Bij de juwelier liep het anders. Hij nam de stroopwafels dankend in ontvangst.